• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  15 Ιουλίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 15 Ιουλίου 2017 - 8:27 π.μ.

  Νέο μακελειό στη Δαμασκό από την αεροπορία του Άσαντ

  Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν χθες σε επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας του συριακού καθεστώτος εναντίον προπυργίων των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε πλήγματα στην Άιν Τέρμα, στην Ανατολική Γούτα, το σημαντικότερο προπύργιο των ανταρτών κοντά στην πρωτεύουσα, όπως διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

  Οι άλλοι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή στη Ζαμάλκα, μια γειτονική κοινότητα, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

  Συνολικά η συριακή ΠΑ εξαπέλυσε 20 επιδρομές εναντίον των δύο κοινοτήτων χθες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 15 άμαχοι.

  Τις τελευταίες εβδομάδες οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν εντατικά την Άιν Τέρμα, η οποία συνδέει την Ανατολική Γούτα με τη Τζομπάρ, μια συνοικία που ελέγχεται εν μέρει από αντάρτες στη Δαμασκό.


  Οι δυνάμεις του καθεστώτος ασκούν πίεση για να αποκόψουν τη Τζομπάρ από την Ανατολική Γούτα. Η τελευταία συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία για τις «ζώνες αποκλιμάκωσης» στην οποία κατέληξαν τον Μάιο από τη μια η Ρωσία και το Ιράν, σύμμαχοι της Δαμασκού, κι από την άλλη η Τουρκία, που υποστηρίζει τους αντάρτες. Η συμφωνία προέβλεπε τη δημιουργία τέσσερων ασφαλών ζωνών και κατόπιν μια διαρκή ανακωχή σε άλλες περιοχές της Συρίας.

  Όμως οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός σε αυτές τις περιοχές δεν έχουν ολοκληρωθεί.

  Μέχρι στιγμής, κατάπαυση του πυρός έχει κηρυχθεί μόνο σε τέσσερις επαρχίες της νότιας Συρίας που αποτελούν μέρος της συμφωνίας περί «ζωνών αποκλιμάκωσης». Η ανακωχή γενικά τηρείται στις επαρχίες αυτές αφότου τέθηκε σε ισχύ, την 9η Ιουλίου.


  Πηγή: newsbeast.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top