• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    14 Ιουλίου 2017
    - Δημοσιεύτηκε, 14 Ιουλίου 2017 - 10:45 μ.μ.

    Κοτόπουλο κατσαρόλας με λαχανικά και γιαούρτι


    Είναι γευστικό και το γιαούρτι απογειώνει την απόλαυση. Συνοδεύετε με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές. Ακόμα και σκέτο για ούζο, κρασί, μπύρα. Από τον σεφ, Γιώργο Λέκκα. 
    Oι μερίδες είναι για 4 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 30'   Υλικά 800 γρ. κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε μεγάλες μπουκιές1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κυβάκια2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κυβάκια2 κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια2 καρότα κομμένα σε κυβάκια1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί½ φλιτζάνι κονιάκ5 ντομάτες ψιλοκομμένες1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας βασιλικό Για την σάλτσα γιαουρτιού:


    400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι100 ml γάλα1 κουταλιά της σούπας ξίδι1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένηΑλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ροδίστε το κοτόπουλο. Προσθέστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, την μελιτζάνα, το κολοκύθι, το καρότο και αφήστε τα για 8' μέχρι να μαλακώσουν. Σβήστε με το κρασί, το κονιάκ και προσθέστε την ντομάτα. Σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το φαγητό δε θέλει να έχει πολλά υγρά. Τέλος ρίξτε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για την σάλτσα γιαούρτι. Ανακατέψτε. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αφήστε για 15' και περιχύστε με την σάλτσα γιαούρτι. Κουνήστε την κατσαρόλα ή ανακατέψτε προσεχτικά για να πάει παντού. Συνοδέψτε το κοτόπουλο με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.   Πηγή: www.boro.gr

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κάντε like στον istioforo news

  • Scroll to Top