• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  15 Ιουλίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 15 Ιουλίου 2017 - 10:22 π.μ.

  Κίνδυνος ραγδαίων εξελίξεων στην Ιερουσαλήμ και στο Όρος του Ναού

  του Κίμωνα Χαραλάμπους.

  Οι σημερινοί πυροβολισμοί εναντίον  Ισραηλινών αστυνομικών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ δεν αποκλείεται να επιφέρουν ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την «ιερή πόλη», την οποία ο Ο.Η.Ε. θέλει εδώ και καιρό να θέσει υπό διεθνή εποπτεία, προκειμένου να ανακηρυχθεί από εκεί παγκόσμια κυβέρνηση ενός ηγέτη.
  Σε παλαιότερο άρθρο μας γράψαμε πως αρχιτέκτονας έχει προειδοποιήσει πως έχει ξεκινήσει η ανέγερση του Τρίτου Ναού, τον οποίο ναι μεν θέλει η Νέα Τάξη αλλά στην ώρα που θα οριστεί και όχι πιο πριν.
  Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι δράστες έπεσαν νεκροί.
  Μάλιστα νωρίτερα είδατε και βίντεο από την πλατεία των Τεμενών που μεταδόθηκε από ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης και φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή κατά την οποία, οι τρεις δράστες πέφτουν νεκροί μετά την επίθεσή τους.
  Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον ιουδαϊσμό.
  Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως οι ισραηλινές Αρχές διέταξαν το κλείσιμο του τεμένους Αλ-Ακσα για σήμερα Παρασκεύη και κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε, εφόσον ειδικά συμβούν και άλλα περιστατικά.
  Μάλιστα η αστυνομία συνέλαβε τον Mohammed Hussein, τον μεγάλο μουφτή της Ιερουσαλήμ και ανώτατη εξουσία της πόλης, επειδή τέλεσε προσευχές, παρά την απαγόρευση.
  Το τέμενος Αλ-Ακσά είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο χώρος στο οποίο βρίσκεται το τέμενος, μαζί με το Θόλο του Βράχου, ο οποίος αναφέρεται και ως αλ-Χαράμ ασ-Σαρίφ ή «Ιερό Άσυλο», είναι το όρος του Ναού, ο ιερότερος τόπος για τον Ιουδαϊσμό, ο τόπος στον οποίο βρισκόταν ο Ναός πριν την καταστροφή από τους Ρωμαίους το 70 Κ.Ε. και αναμένεται να αναγερθεί εκεί ο Τρίτος Ναός.
  Η αστυνομία στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι προσευχές των μουσουλμάνων σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η απαγόρευση αφορά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενόπλων.
  Ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Gilad Erdan, είπε ότι η επίθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση.
  Μένει να δούμε αν η επίθεση συνέβη, προκειμένου σταδιακά να προταθεί η «λύση» της ανάληψης της κηδεμονίας της Ιερουσαλήμ από τον ΟΗΕ, με αφορμή –και εδώ- την ισλαμική τρομοκρατία.
  prisonplanet.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top