• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  17 Ιουλίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 17 Ιουλίου 2017 - 1:57 μ.μ.

  Γερμανία: Ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας απαιτεί την απαγόρευση εθνικιστικών συναυλιών


  Αυστηρότερους νόμους για τις συγκεντρώσεις επιζητεί ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Μπόρντο Ράμελοφ, ώστε να δύνανται μελλοντικά να απαγορεύονται συναυλίες με εθνικιστικό περιεχόμενο.
  Όπως συναυλία που έγινε το σαββατοκύριακο στην πόλη Τέμαρ της Θουριγγίας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.


  Ο πρώτος πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου ο οποίος ανήκει στο κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) είπε ότι «θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι αρχές και τα δικαστήρια να μην εντάσσουν τέτοιες εκδηλώσεις στις διατάξεις περί ελευθερία της έκφρασης», με απώτερο στόχο να μην προπαγανδίζονται σε αυτές «αντιδημοκρατικές» απόψεις.
  «Λυπάται κανείς και νιώθει ανυπεράσπιστος όταν τους βλέπει - υπό τον μανδύα εκδήλωσης - να διοργανώνουν μεγάλο εθνικιστικό ροκ φεστιβάλ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας, αναφερόμενος στο προαναφερθείσα συναυλία στην οποία συμμετείχαν 5.500 άτομα.
  Κατά τον κ. Ράμελοφ, «οι οργανωτές συγκεντρώνουν χρήματα για το δίκτυό τους και μετακυλύουν το κόστος στους φορολογουμένους»

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top