• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  14 Ιουλίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 14 Ιουλίου 2017 - 7:48 μ.μ.

  Άγκυρα κατά Τσίπρα: Επιστρέφουμε τις απρεπείς εκφράσεις

  Αντιδρά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση στη Θεσσαλονίκη για τη στάση της Τουρκίας με αφορμή τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κύπρο.
  «Επιστρέφουμε κατά λέξη τις απρεπείς εκφράσεις, εφόσον αληθεύουν, του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τις οποίες αναφέρθηκε ότι έκανε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου, απαντώντας σε ερώτηση.
  Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στην προσωπικότητα του πρωθυπουργού Τσίπρα και ούτε στο αξίωμά του.
  Σε αυτή την περίπτωση επαναλαμβάνουμε την προσδοκία ότι οι υψηλόβαθμοι έλληνες αξιωματούχοι θα δείξουν υπεύθυνοι στάση στα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
  Απαντώντας την Πέμπτη σε ερώτηση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη».


  Πρόσθεσε πως η Ελλάδα μένει αταλάντευτη στον δρόμο του διαλόγου και της θετικής ατζέντας. «Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας» τόνισε κι επιπλέον σημείωσε πως οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι, όποιος έχει σχέδιο είναι σταθερός και διαπραγματεύεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνει.
  «Μπορεί να μην πετύχαμε, σε αυτή τη φάση, λύση (σσ: για το Κυπριακό) αλλά θα επιμείνουμε να μην υπάρξει τέλος στον διάλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναφερθείς σε ρήση που αφορά την εξωτερική πολιτική, είπε πως ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαβγίζει.
  Πηγή: newsbeast.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top