• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  17 Ιουνίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 17 Ιουνίου 2017 - 9:14 μ.μ.

  ΥΠ.ΕΞ. Σκοπίων: «Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα»

  Αποφασισμένος να αλλάξει πολιτική ρότα, με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, λύνοντας το πρόβλημα της ονομασίας με την Ελλάδα και διαμορφώνοντας σχέσεις καλής και σταθερής γειτονίας, εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ.
  Σε συνέντευξή του, ο κ. Ντιμιτρόφ εκφράζει σαφή επιθυμία να αρθούν τα εμπόδια ώστε να προχωρήσει η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


  Εκτιμά ότι η μακρόχρονη αναμονή επέτρεψε την ανάπτυξη άλλων αφηγημάτων στη χώρα του, με αποτέλεσμα αυτή να εισέλθει στην πολιτική αστάθεια.
  Αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές, επισημαίνει την ύπαρξη πλέον της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την Ενδιάμεση Συμφωνία και θεωρεί ότι μπορούν να ενισχυθούν έτι περαιτέρω τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).
  Όλα αυτά θα αποτελέσουν βάση συζήτησης και για την επόμενη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, τον οποίο ήδη προσκάλεσε να επισκεφθεί τα Σκόπια στα τέλη Αυγούστου.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: ΥΠ.ΕΞ. Σκοπίων: «Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα» Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top