• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  18 Ιουνίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 18 Ιουνίου 2017 - 3:19 μ.μ.

  Επιτέλους: Εκλεγμένες σφυρίχτρες!

  Η στήλη είχε προτείνει εδώ και πολύ καιρό να εκλέγονται οι αρχιδιαιτητές. Η πρόταση είχε συναντήσει ακόμα και τη θυμηδία των ποδοσφαιροπαραγόντων οι οποίοι σχολίαζαν σκωπτικά ότι ''εκλογές μπορεί να γίνουν και στην τελευταία αφρικανική χώρα με παράδοση δικτατορίας, αλλά ποτέ δεν θα γίνουν για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας''.

  Η αντίληψη που υπήρχε ήταν ότι η ΚΕΔ πρέπει να είναι διορισμένη για να ελέγχεται από την ΕΠΟ. Μάλιστα φτάσαμε στον τραγέλαφο να επικαλούνται διεθνή σύμβαση διαιτησίας με απολύτως εικονικό τρόπο ώστε να τοποθετήσουν πρόεδρο στην επιτροπή έναν παράγοντα! Δηλαδή ο ελεγχόμενος είχε γίνει επικεφαλής των ελεγκτών.
  Οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο που περνάει σε τροχιά διεθνούς επιτροπείας, αλλάζουν τα δεδομένα και στην ελληνική διαιτησία. Κερδίζει έδαφος η ιδέα να εκλέγονται και τα πέντε μέλη της ΚΕΔ από έναν πίνακα διεθνών μη εν ενεργεία διαιτητών.
  Η στήλη συμφωνεί με τη βάση του σκεπτικού, αλλά διαφωνεί ως προς τη διαδικασία. Ασφαλώς και στην ΚΕΔ θα πρέπει να μετέχουν μόνο διαιτητές, αλλά αν περιοριστούμε σε κάποιους που υπήρξαν διεθνείς θα δημιουργηθεί το πρόβλημα ότι πολλοί από αυτούς είχαν απαξιωθεί στο παρελθόν στη συνείδηση της φίλαθλης κοινής γνώμης. Θα είναι προτιμότερο να γίνει ένα διαφορετικό κοσκίνισμα με ανθρώπους της διαιτησίας που τυγχάνουν γενικής αποδοχής και έχουν τα απαιτούμενα προσόντα στο γνωστικό αντικείμενο. Αναγνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και θέλει ιδιαίτερη ερευνητική διαδικασία, όμως με το πέρασμα του χρόνου θα δημιουργηθεί μια στέρεη βάση προσωπικοτήτων της διαιτησίας.


  Το πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ίσως το μόνο τμήμα του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει ανάγκη τη διεθνή εποπτεία. Θα βοηθούσε ιδιαίτερα να αναλάβει προσωπικά ο Κολίνα την εκπαίδευση Ελλήνων αρχιδιαιτητών και να δημιουργήσει τις βάσεις ώστε να αλλάξει η εικόνα της διαιτησίας που έχει ταλαιπωρήσει εδώ και πολλά χρόνια τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους.
  Η λύση θα ήταν να περάσει στον αθλητικό νόμο η έννοια της σχολής διαιτησίας ώστε αυτός που θα παίρνει τη σφυρίχτρα να είναι απολύτως πιστoποιημένος με το γνωστικό του αντικείμενο. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η πολυπραγμoσύνη. Όλοι τα ξέρουμε όλα.
  Πηγή: www.sdna.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Επιτέλους: Εκλεγμένες σφυρίχτρες! Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top