• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  18 Μαΐου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 18 Μαΐου 2017 - 6:35 μ.μ.

  NASA: Η «απάντηση» για τις ύποπτες λάμψεις πάνω από τη Γη (βίντεο)

  Ένα χρόνιο άλυτο μυστήριο αποτελούσαν τυχαίες λάμψεις που εμφανίζονταν πάνω από τη γη, προς έκπληξη των αστροναυτών, προκαλώντας όπως είναι φυσικό έντονο προβληματισμό και ανησυχία.
  Επί πολλές δεκαετίες οι ερευνητές προσπαθούσαν να βρουν τι ακριβώς είναι και πώς εξηγούνται οι μυστήριες λάμψεις που έβλεπαν κατά καιρούς να εμφανίζονται σε βίντεο που κατέγραφαν τη Γη από το διάστημα.
  Οι ερευνητές της NASA ανακοίνωσαν πως αρχικά παρατήρησαν τις λάμψεις αυτές πάνω από τους ωκεανούς και θεώρησαν πως πρόκειται για αντανακλάσεις του ηλιακού φωτός στο νερό.
  Ωστόσο, μια πιο προσεκτική παρατήρηση άλλαξε τα δεδομένα. Οι λάμψεις παρατηρούνταν και σε περιοχές που υπήρχε ξηρά και μάλιστα ούτε καν λίμνη ή ποτάμι, απλώς ξηρά. Έτσι έστρεψαν την έρευνά τους στον αέρα.
  Οι λάμψεις προέρχονταν από παγοκρυστάλλους που υπάρχουν σε πολύ υψηλό υψόμετρο. «Η πηγή των λάμψεων δεν είναι από τη Γη. Πρόκειται για πάγο και πιθανότατα είναι η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός από παγοκρυστάλλους που βρίσκονται σε οριζόντια θέση», αναφέρεται σχετικά.
  Δείτε το βίντεο:  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top