• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  18 Μαΐου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 18 Μαΐου 2017 - 11:21 μ.μ.

  Ν.Αναστασιάδης: Κοινός ο αγώνας Κύπρου- Πόντου για την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας

  Τη στήριξή του «στον αγώνα της αναγνώρισης της ιστορικής πραγματικότητας» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο διεθνές συνέδριο «Πόντος-Κύπρος: μια ιστορία, ένας πόνος». «Βρίσκομαι εδώ για να τονίσω τον κοινό αγώνα Κυπρίων και Ποντίων, αλλά και τα κοινά ιστορικά τραύματα, με κυριότερο την προσπάθεια των Τούρκων να αλλάξουν τον εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα των περιοχών μας» ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποίησε στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας, η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας.


  Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου και της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη. Παράλληλα με το διεθνές συνέδριο, πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια δράση «We remember», αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μπροστά στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας, όπου νέοι και νέες έδωσαν για άλλη μια φορά το ισχυρό μήνυμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».
  Την εκδήλωση ευλόγησε εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, ο επίσκοπος Αρσινόης. Το συνέδριο χαιρέτισαν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο επίτροπος για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου, ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμου και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας, Άλκης Αναστασιάδης.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top