• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  19 Μαΐου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 19 Μαΐου 2017 - 9:18 μ.μ.

  Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος -Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το Ταμείο

  Tο ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενημέρωσε η Κριστίν Λαγκάρντ για το ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα για την πορεία των συζητήσεων με τους θεσμούς αναφορικά με το αίτημα του Ταμείου για ρύθμιση του ελληνικού χρέους.


  Ειναι εξάλλου γνωστό ότι η Λαγκάρντ έχει εξαρτήσει αυτο το αίτημα με την τελική απόφαση του ΔΝΤ να συμμετάσχει ή όχι στο Τρίτο Πρόγραμμα Διάσωσης. Η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου παρουσίασε στους Εκτελεστικούς Διευθυντές τα σενάρια που συζητήθηκαν στο Μπάρι, τόσο στο πλαίσιο του «Ουάσιγκτον Γκρούπ» όσο και στις συζητήσεις των G7. Επίσης ανέφερε και το περιεχόμενο της συνομιλίας της με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Πεκίνο.
  Οι ζυμώσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων είναι συνεχείς το τελευταίο διάστημα και ζητείται η χρυσή τομή, δεδομένου ότι κυρίως η Γερμανική πλευρά δεν επιθυμεί εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων σε αντίθεση με το Ταμείο. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αυτό όπως και μία συνολική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί και στο Γιούρογκρουπ τη Δευτέρα 22 Μαίου.

  Πηγή: www.iefimerida.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top