• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  21 Απριλίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 21 Απριλίου 2017 - 7:12 μ.μ.

  Παραδοχή-έκπληξη από Τόμσεν και ΔΝΤ για το πλεόνασμα

  Επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2019 βλέπει τώρα το ΔΝΤ ενώ πριν δύο μέρες εκτιμούσε ότι αυτό θα γίνει το 2022.
  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιμένει ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019, δηλαδή έναν χρόνο αργότερα από ό,τι προβλέπει το Μνημόνιο, δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του οργανισμού, Πολ Τόμσεν ομολογώντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 είναι σαφώς μεγαλύτερο από ότι ανέμενε το Ταμείο.

  Ωστόσο πριν από δύο ημέρες, στην εξαμηνιαία έκθεση Fiscal Monitor, το Ταμείο προέβλεπε πως η Ελλάδα δεν θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τουλάχιστον έως το 2022.
  Τόνισε ακόμη ότι το βασικό θέμα το οποίο τίθεται αυτή τη στιγμή προς συζήτηση είναι ο ακριβής χρόνος κατά τον οποίο η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  Ο κ. Τόμσεν επιβεβαίωσε την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα.
  Αναφερόμενος στο κατά πόσο μπορεί να υπάρξει αποπληρωμή των δανείων που έχει παράσχει το ΔΝΤ προς την Ελλάδα με κεφάλαια του ESM, υποστήριξε ότι πρόκειται για μία κίνηση η οποία μπορεί να βοηθήσει στο να υπάρξει καλύτερη πορεία για το ελληνικό χρέος και αυτό να καταστεί περισσότερο βιώσιμο, προσθέτοντας, όμως, ότι είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Παραδοχή-έκπληξη από Τόμσεν και ΔΝΤ για το πλεόνασμα Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top