• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  21 Απριλίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 21 Απριλίου 2017 - 3:19 μ.μ.

  Μεγάλη απάτη σε βάρος εθισμένων στα ναρκωτικά

  Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου πήρε ο 43χρονος που είχε ανοίξει ένα «μαϊμού» κέντρο αποτοξίνωσης στο Βόλο, ξεγελώντας ανυποψίαστους χρήστες, που τον πλήρωναν με ποσά που κυμαίνονταν από 700 έως 1.000 ευρώ.
  Ο 43χρονος νοίκιασε μια διώροφη μονοκατοικία σε προάστιο του Βόλου, μόνο που δεν μερίμνησε να εφοδιασθεί και με τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες για να λειτουργεί την επιχείρησή του νόμιμα και να τηρεί τη νομοθεσία που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία ιδιωτικών κλινικών.
  Πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία τις αξιοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών πήγαν στο κέντρο αποτοξίνωσης και έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους, διαπιστώνοντας ότι η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα, αλλά δεν βρέθηκαν πουθενά ναρκωτικές ουσίες αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
  Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν στο κτίριο τρεις χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι φιλοξενούνταν στο κέντρο και ότι με τις συμβουλές του 43χρονου έδιναν αγώνα για την απεξάρτησή τους.
  Στον χώρο δεν υπήρχαν επίσης ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά ο 43χρονος που συνελήφθη αμέσως ισχυρίσθηκε στους αστυνομικούς ότι άνοιξε το κέντρο για να βοηθήσει τα άτομα που ήταν εξαρτημένα ή εθισμένα, επειδή ο ίδιος είχε καταφέρει να απεξαρτηθεί από το ναρκωτικά.
  Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, κάθε παροχή έναντι της αδράς αμοιβής για κάθε περιστατικό στηριζόταν στην εμπειρική γνώση του 43χρονου και όχι σε επιστημονικές μεθόδους. Το κέντρο αποτοξίνωσης λειτουργούσε για πάνω από τρεις μήνες και ο 43χρονος κατάφερε να πείσει άγνωστο αριθμό χρηστών που προσπαθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να το αντιμετωπίσουν την εξάρτησή τους.
  Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του Βόλου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.
  Πηγή: newsbeast.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top