• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    20 Απριλίου 2017
    - Δημοσιεύτηκε, 20 Απριλίου 2017 - 8:00 π.μ.

    Δροσερή Μπανανοκόλαση


    Περιγραφή.

    Ένα δροσιστικό, πανεύκολο και υγιεινό γλυκάκι που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Γίνεται στο άψε-σβήσε.

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 330gr μπισκότα τύπου Digestive (ενάμιση πακέτο)
    • 150gr περίπου (3 μεγάλες κουταλιές) μαργαρίνη
    • 3 μεγάλες μπανάνες
    • 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (500gr)
    • 375gr σοκολάτα κουβερτούρα 

    Πώς το κάνουμε:

    Βήμα 1

    1) Τρίβουμε τα μπισκότα στο μίξερ με τις λεπίδες. Βήμα 2

    2) Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το βιταμ. Βήμα 3

    3) Ανακατεύουμε το λιωμένο βιταμ με τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπωλ εως ότου πάρουν όλα πιο σκούρο χρώμα υποδηλώνοντας ότι έχει απορροφηθεί από το μπισκότο. Θα πρέπει το μείγμα να είναι πιο σκληρό τώρα. Βήμα 4

    4) Στρώνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το πατάμε με το χέρι μας φορώντας γάντια ή με μια σπάτουλα για να πάει παντού ομοιόμορφα και να γίνει συμπαγές. Βήμα 5

    5) Κόβουμε τις μπανάνες ροδέλες ή στη μέση. Βήμα 6

    6) Βάζουμε τις κομμένες μπανάνες πάνω από το στρωμένο μπισκότο. Βήμα 7

    7) Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος. Βήμα 8

    8) Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια μικρά και ανακατεύουμε. Βήμα 9

    9) Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάρει μια βελούδινη σοκολατένια υφή. Βήμα 10

    10) Περιχύνουμε πάνω από τις στρωμένες μπανάνες τη λιωμένη σοκολάτα, αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μας για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει η σοκολάτα. Βήμα 11

    11) Το βγάζουμε από το ψυγείο στις 2 ώρες γιατί βιαζόμαστε και δεν μπορούμε να περιμένουμε!! Το τσακίζουμε !!! Καλή σας όρεξη!!

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο φυτικό έλαιο που σας αρέσει πχ. εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο καρύδας γιατί έχω κόψει τα βιταμ. Επίσης, αν δεν πάρει χρώμα το τριμμένο μπισκότο ή δεν έχει αλλάξει υφή τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιωμένο βιταμ ακόμα μέχρι να δείτε το σωστό αποτέλεσμα.
    Προσωπικά προτιμώ να κόβω τις μπανάνες σε ροδέλες γιατί η μπανάνα πάει παντού σε όλο το σκεύος και δεν αφήνει χώρο για μπουκιά με σοκολάτα μόνο. Με λιγώνει.
    Τέλος, μπορείτε να το κάνετε με πολλά είδη φρούτων όπως βύσσινο, φράουλα, βατόμουρα. Η ξυνίλα του πάει και σπάει την πολλή σοκολατίλα.
    Πηγή: www.sintagespareas.gr

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κάντε like στον istioforo news

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δροσερή Μπανανοκόλαση Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
    Scroll to Top