• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  21 Απριλίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 21 Απριλίου 2017 - 12:00 μ.μ.

  Αντιμετώπισε το Σκοτάδι σου

  Όλοι έχουμε μέσα μας σκοτεινά σημεία, άλλοι περισσότερα, άλλοι λιγότερα, με πολλές διαφορετικές μορφές. 

  Θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες: εκείνα που κουβαλάμε από παρελθοντικά συμβάντα και εκείνα που αφορούν ενέργειές μας που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

   Βρίσκονται κάπου μέσα μας, βαθιά θαμμένα και όταν δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα εμφανίζονται κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στη συνείδηση και τη συμπεριφορά μας. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται από τους αόρατους ή ορατούς εχθρούς μας στον αόρατο πόλεμο, ως αδύναμα σημεία μας. Τα σκοτεινά αυτά σημεία χρησιμοποιούνται για να μας προκαλέσουν σύγχυση και απελπισία, λέγοντάς μας πως "εσύ δεν ανήκεις στο φως με αυτά που έχεις κάνει και με όσα στραβά συνεχίζεις και κάνεις".

  Τότε, οι περισσότεροι, για να αντιμετωπίσουν το στιγμιαίο φόβο που τους προκαλεί το σκοτάδι τους, αποφασίζουν να αγνοήσουν τις σκέψεις αυτές και να θάψουν ξανά βαθιά μέσα τους τα σκοτεινά τους κομμάτια. Ωστόσο, κρατώντας τον φόβο τους για αυτά στο σκοτάδι, του δίνουν εξουσία επάνω τους. Εκείνη την στιγμή προσπαθούν να κουκουλώσουν όλες εκείνες τις σκοτεινές πτυχές τους, δίχως να τις αντιμετωπίζουν, πράγμα που σημαίνει ότι αργά η γρήγορα
  θα τις ξαναβρούν μπροστά τους και θα αρχίσει πάλι ο ίδιος φαύλος κύκλος του παιχνιδιού της γάτας με το ποντίκι.
  Είτε από ντροπή, είτε από άσχημες αναμνήσεις, είτε από το ότι είναι αντίθετα με τα τωρινά "πιστεύω" τους, οι άνθρωποι προσπαθούν να κρύψουν όλα τα αρνητικά-σκοτεινά τους σημεία.
  Από ποιόν όμως;
  Τον εαυτό μας δεν μπορούμε να τον ξεγελάσουμε, πόσο μάλλον το Δημιουργό μας που γνωρίζει τα πάντα.
  Για τα σκοτεινά μας σημεία που αφορούν ή προέρχονται από περιστατικά του παρελθόντος, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι αυτά τα συγκεκριμένα περιστατικά αποτελούν μέρος της ιστορίας μας στον κόσμο αυτό, και πως έπαιξαν κι αυτά τον μικρό ή μεγάλο ρόλο τους σε αυτό που
  είμαστε σήμερα. Αντί να τα αποφεύγουμε, ας δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από αυτά. Δεν ωφελεί ούτε υπάρχει λόγος να τα φοβόμαστε και να τα κρατάμε κρυμμένα σαν τέρατα στα μπουντρούμια της ψυχής μας.
  Μπορεί να έχουν να κάνουν με κάποιο άσχημο φέρσιμο μας, με μια λάθος επιλογή μας, με κάτι άσχημο που περάσαμε, με κάτι που πλέον δεν αποδεχόμαστε και νιώθουμε άσχημα στην σκέψη και μόνο του ότι κάποτε το πράξαμε. Πολλές φορές, το σκοτάδι αυτό έρχεται και σε στοιχειώνει θυμίζοντάς σου άσχημες πράξεις, σκέψεις, ενέργειες που κάποια στιγμή στο παρελθόν έκανες ή δεν έκανες. Για όσα αφορούν το παρόν, προσπάθησε να βρεις τον λόγο που σε ωθεί στο να φέρεσαι με τρόπο εσφαλμένο. Βρες τα με τον εαυτό σου και θα το εκπέμψεις σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Για να σταματήσεις να κάνεις μια ενέργεια, χρειάζεται εσύ ο ίδιος να καταλάβεις γιατί δεν σε ωφελεί. Χρειάζεται να το απορρίψεις μόνος σου - για να καταφέρεις να το απορρίψεις όμως, οφείλεις να ξέρεις το γιατί.
  Σε κάθε περίπτωση ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσεις το σκοτάδι σου είναι να του ρίξεις άπλετο φως. Αυτό γίνεται με το να αποδεχθείς το ποιος είσαι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον. Είσαι αυτός που είσαι, κάνεις ορισμένα στραβά, έχεις κάνει άλλα τόσα, δίνεις τον αγώνα σου και κανείς δεν μπορεί να τον κρίνει. Κανείς δεν σου ζητάει να είσαι τέλειος, δεν γίνεται. Αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι αληθινός, ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου και φυσικά απέναντι στο Δημιουργό σου. Το πρώτο βήμα λοιπόν, είναι να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις σκοτεινά κομμάτια μέσα σου.
  Έπειτα εξέθεσέ τα στο φως. Μην αφορίζεις τα σκοτεινά σου σημεία, μην τα κρύβεις, αποδέξου τα, μόνο τότε θα είσαι σε θέση να τα μεταμορφώσεις σε φως. Σκέψου για παράδειγμα ό,τι χειρότερο έχεις κάνει στην ζωή σου, πιθανόν να νιώσεις μια αμηχανία, μια ντροπή, να
  μην θέλεις καν να το θυμάσαι. Ωστόσο, αν δεν το αντιμετωπίσεις, θα σε στοιχειώνει συνέχεια.
  Τι θέλεις να είσαι; Ένας άνθρωπος με συγκεκριμένη συμπεριφορά, που όμως δεν αντικατοπτρίζει τον πραγματικό σου εαυτό; Κάτι δήθεν τέλειο, που όμως δεν είναι αληθινό; Αποδέξου το ποιος είσαι, και σιγά σιγά θα κάνεις και το ίδιο για τους άλλους γύρω σου. Κανείς δεν είναι τέλειος.
  Εστίασε στα σκοτεινά σου κομμάτια που αφορούν στο παρελθόν ή το παρόν σου, τα οποία σε ενοχλούν. Εργάσου με αυτά, δίωξε τις ενοχές που σου προκαλούν. Ο Χριστός είναι πάντα δίπλα σου, μίλησε Του και θα έχεις πάντα βοήθεια.
  Όλοι παίρνουμε μαθήματα και εκπαιδευόμαστε μέρα με τη μέρα, στιγμή με τη στιγμή, στο να γίνουμε καλύτεροι, να γίνουμε ικανοί να γυρίσουμε στον αληθινό φωτεινό κόσμο του Χριστού μας! Σίγουρα κάναμε και κάνουμε εσφαλμένες επιλογές, πληγώσαμε, στεναχωρήσαμε,
  όμως από τα λάθη μας πήραμε ίσως τα μεγαλύτερα μαθήματα, εκτιμήσαμε την ευκαιρία να μπορούμε να αποκαθιστούμε τα σφάλματα και να αποφεύγουμε να πράττουμε εσφαλμένα στο μέλλον. Μάθαμε να επανορθώνουμε, να ρίχνουμε τα μούτρα μας και τον εγωισμό μας και να ζητάμε ρητά και έμπρακτα συγγνώμη.
  Όλα στη ζωή αυτή είναι μαθήματα, και βλέποντας καθετί ως ένα μάθημα που μας δίνεται, ως εκπαίδευση, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τα σκοτεινά μας κομμάτια σε φωτεινά.
  Είπε ο Χριστός :
  Ιω. 3,20 πᾶς γὰρ ὁ φαῦλα πράσσων μισεῖ τὸ φῶς καὶ οὐκ ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα μὴ ἐλεγχθῇ τὰ ἔργα αὐτοῦ·
  Ιω. 3,21 ο δὲ ποιῶν τὴν ἀλήθειαν ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα φανερωθῇ αὐτοῦ τὰ ἔργα, ὅτι ἐν Θεῷ ἐστιν εἰργασμένα.
  Έλεγξε κάθε ενέργειά σου στο φως, αργά ή γρήγορα όλα θα ελεγχθούν εκεί που δεν θα μπορείς να κρύψεις τίποτα. Δες τι μπορείς να αποκομίσεις από όλα αυτά τα σκοτεινά σημεία σου. Κάθε τι μπορούμε να το δούμε με περισσότερους από έναν τρόπους, οπότε δες το κάθε πράγμα σφαιρικά. Τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά έχουν πάντοτε κάτι να μας διδάξουν.
  Όταν ρίξεις φως στο σκοτάδι μέσα σου, όταν δεις τις σκοτεινές πτυχές σου κατάματα στο φως, τότε θα πάψεις να νιώθεις φόβο και ενοχές για αυτές και θα τις κουβαλάς μέσα σου απλά ως πολύτιμα μαθήματα που σε άλλαξαν. Ως εκείνα τα σημεία που τελικά σε έκαναν και μπορούν να σε κάνουν μέρα με τη μέρα καλύτερο και σίγουρα πιο συνειδητοποιημένο!

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Αντιμετώπισε το Σκοτάδι σου Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top