• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  14 Φεβρουαρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 14 Φεβρουαρίου 2017 - 4:59 μ.μ.

  Ρήγας: Θα δοθεί λύση και αυτή θα είναι πολιτική

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εγκρίνει συμφωνία που δεν οδηγεί στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας εκτός μνημονίων, τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.
  «Πιστεύω ακράδαντα πως θα δοθεί λύση και αυτή θα είναι πολιτική», υπογράμμισε, για να σημειώσει ότι «το πακέτο που θα συμφωνηθεί θα συμπεριλαμβάνει και αντισταθμιστικά μέτρα, που θα διασφαλίζουν πως δεν θα πληγεί περαιτέρω η ελληνική κοινωνία». Κατηγόρησε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «χρησιμοποίησε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως άλλο ένα πολιτικό βήμα για να εκφράσει τον διακαή πόθο του να πάρει την εξουσία».
  Συγκεκριμένα, ο κ. Ρήγας επεσήμανε την κρισιμότητα της συγκυρίας και εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθησή του ότι «θα δοθεί λύση και αυτή θα είναι πολιτική», «μία λύση που θα αφορά στο σύνολο του πακέτου της αξιολόγησης». «Αυτός είναι ο μοναδικός δυνατός τρόπος, γιατί σε όλα τα άλλα επίπεδα δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο», ανέφερε, προσθέτοντας: «Εμείς έχουμε υλοποιήσει όλους τους στόχους και τις δεσμεύσεις μας», κάτι που «το αποδεικνύουν και οι προβλέψεις της έκθεσης της Κομισιόν για την επόμενη περίοδο». «Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσο θετικά στοιχεία, γιατί έχουμε καταφέρει όχι απλώς να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα, αλλά να υπερβούμε και τους στόχους», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Δεν υπάρχει, λοιπόν, το παραμικρό στοιχείο που να δημιουργεί την ανάγκη προνομοθέτησης και μάλιστα χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση».
  «Είμαι πεισμένος πως θα αναγνωριστεί η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα και δεν θα προκληθεί μία νέα αναταραχή στην Ευρωζώνη. Έχει, άλλωστε, αποδειχτεί πως οι σκληρές πολιτικές λιτότητας προκαλούν την αντίδραση των κοινωνιών και δυστυχώς τις στρέφουν και σε ακροδεξιές λογικές», υποστήριξε. «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που έχει εργαστεί πολύ σκληρά και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Η ουσία του ζητήματος είναι πως το πακέτο που θα συμφωνηθεί θα συμπεριλαμβάνει και αντισταθμιστικά μέτρα, που θα διασφαλίζουν πως δεν θα πληγεί περαιτέρω η ελληνική κοινωνία».
  Για τον ρόλο του ΔΝΤ, ο κ. Ρήγας επεσήμανε ότι δεν έχει συμμετάσχει σε άλλα προγράμματα, πλην αυτών της Ελλάδας και της Κύπρου και πως η συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν απαίτηση του κ. Σόιμπλε, που το χρησιμοποιεί για τους δικούς του σκοπούς. «Ευτυχώς, ο κ. Σόιμπλε είναι όλο και περισσότερο απομονωμένος, αφού ακόμα και μέσα στη χώρα του ακούγονται όλο και πιο δυνατά φωνές ενάντια στην εμμονική του στάση που διαμορφώνει ένα ζοφερό τοπίο σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε.
  Σχετικά με την πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε: «Κανείς μας δεν έχει σκοπό να εγκρίνει μία συμφωνία που δεν θα δίνει διέξοδο, δεν θα συνδράμει στην προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας και δεν θα ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας εκτός μνημονίων και εκτός επιτροπείας». Όπως τόνισε, αυτό το μήνυμα είναι σαφές και εκφράζει την Κεντρική Επιτροπή στο σύνολό της.
  «Η κριτική που γίνεται στα πλαίσια των συνεδριάσεων είναι απόρροια της δημοκρατίας που διέπει τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωση των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων, που είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν μέσα σε ένα κόμμα, και δεν είναι προϊόν δημόσιου λόγου, αλλά εσωτερικών διαδικασιών», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως η πολιτική απόφαση που, όπως είπε, θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα το απόγευμα, ψηφίστηκε ομόφωνα από την Κεντρική Επιτροπή.
  Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «το διακύβευμα είναι αν κανείς θα ταχθεί με όσους επιδιώκουν την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων, την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, την πάταξη της διαπλοκής και του παρασιτικού καπιταλισμού ή αν θα πάει στην αντίπερα όχθη με τους πρεσβευτές της σκληρής λιτότητας». Όπως επεσήμανε, σε αυτό το δίλημμα θα κληθεί να πάρει θέση η κοινωνία, αλλά και όλα τα πολιτικά υποκείμενα.
  Τέλος, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «χρησιμοποίησε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως άλλο ένα πολιτικό βήμα για να εκφράσει τον διακαή πόθο του να πάρει την εξουσία». «Δεν μας εξήγησε πώς σκοπεύει να πιάσει τα πλεονάσματα που ζητούνται, το μόνο που δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης είναι πως πρέπει να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, δήλωση την οποία αμέσως μετά επανέλαβε και ο αντιπρόεδρος του κόμματός του, κ. Γεωργιάδης», συμπλήρωσε. Κατόπιν αυτών σχολίασε: «Δεν είναι σοβαρή στάση αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή, δεδομένων των συνθηκών και του διακυβεύματος».
  Πηγή: newsbeast.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top