• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  14 Φεβρουαρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 14 Φεβρουαρίου 2017 - 9:32 μ.μ.

  Περιμένουμε κλείσιμο της συμφωνίας χωρίς νέα μέτρα

  Το κλείσιμο της συμφωνίας χωρίς όμως νέα μέτρα λιτότητας περιμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.
  Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι αυτή είναι η διαπραγματευτική θέση από την οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μην γίνεται συζήτηση στη βάση των παράλογων απαιτήσεων του ΔΝΤ, ούτως ώστε η συμφωνία να έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο και να είναι κοινωνικά βιώσιμη. Αναφερόμενος ειδικότερα στο ασφαλιστικό υπενθύμισε ότι η μεταρρύθμιση που έγινε πριν το κλείσιμο της α’ αξιολόγησης, έχει ολοκληρωθεί οριστικά.
  Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις μια νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε ποιος έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή και τόνισε ότι δεν ανησυχεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και η βούληση για να βρεθεί λύση.
  Αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις του Νίκου Φίλη, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο πρώην υπουργός έχει γράψει πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι εθνικός στόχος και πρόσθεσε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν επιφυλάξεις, ανησυχίες και προβληματισμούς. Δήλωσε μάλιστα ότι όταν παρουσιαστεί η τελική συμφωνία δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
  Τέλος, αναφερόμενος σε ανοίγματα προς την κεντροαεριστερά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, σχολιάζοντας ότι είναι απαραίτητη η στροφή της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας προς την κατεύθυνση της πολιτικής που ακολουθεί η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη. 

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top