• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    16 Φεβρουαρίου 2017
    - Δημοσιεύτηκε, 16 Φεβρουαρίου 2017 - 3:00 μ.μ.

    Χοιρινός γύρος στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας


    Υλικά.
    Για το γύρο.
    400 γρ. πανσέτες λεπτοκομμένες.
    400 γρ. μπούτι χοιρινό σε λεπτές φέτες.


    Για τη σάλτσα.
    2 κρεμμύδια, καθαρισμένα.
    1 κουτ.σούπας σκορδοπίπερο.
    1 κουτ. γλυκού πάπρικα.
    1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας.
    ½ φλιτζ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές.
    1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή.
    1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό.
    αλάτι.

    Εκτέλεση
    Βάζουμε σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια και το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε αυτό απλώνουμε τις λεπτές φέτες χοιρινού (μπούτι και πανσέτα) και τις αλείφουμε με τη σάλτσα. Βάζουμε τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού. Δένουμε σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής. Βάζουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για 1½ ώρα. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το φούρνο, το ξετυλίγουμε από το χαρτί και το κόβουμε με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κάντε like στον istioforo news

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Χοιρινός γύρος στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
    Scroll to Top