• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  15 Φεβρουαρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 15 Φεβρουαρίου 2017 - 7:12 μ.μ.

  Προκαλεί και πάλι η Τουρκία! Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

  Προκαλεί εκ νέου σήμερα η Άγκυρα στέλνοντας μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας εντός του ελληνικού FIR τα οποία μάλιστα πραγματοποίησαν και υπέρπτηση πάνω από ελληνικό έδαφος.

  Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος μαχητικών F-16 της τουρκικής Αεροπορίας, εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 13:17. Τα τουρκικά μαχητικά πετώντας με μεγάλη ταχύτητα και σε ύψος 26.000 ποδών, πραγματοποίησαν ακριβώς ένα λεπτό αργότερα στις 13:18 υπέρπτηση άνωθεν του Φαρμακονησίου.

  ¨Άμεσα απογειώθηκαν μαχητικά F-16C Block 52+ της 340 Μοίρας «ΑΛΕΠΟΥ» τα οποία εκτελούσαν καθήκοντα Readiness στην 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι Κρήτης και πέταξαν προς την θέση των τουρκικών αεροσκαφών.

  Το ζεύγος των τουρκικών F-16 επέλεξε να μην παραμείνει στην περιοχή και όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 13 19. Ουσιαστικά πρόκειται για τακτική πρόκλησης «εκ του ασφαλούς» καθώς οι τούρκοι επέλεξαν μικρούς χρόνους παραμονής στο ελληνικό FIR, με είσοδο και έξοδο πρακτικά εντός 3 λεπτών.

  Και σε αυτήν την περίπτωση οι τουρκικοί σχηματισμοί – ουσιαστικά ζεύγος – συνεχίζει να υποδηλώνει την μειωμένη πτητική δραστηριότητα εκ μέρους της τουρκικής Αεροπορίας εξ αιτίας περιορισμένης διαθεσιμότητας έμπειρων χειριστών.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Προκαλεί και πάλι η Τουρκία! Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top