• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  14 Φεβρουαρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 14 Φεβρουαρίου 2017 - 5:11 μ.μ.

  Βαρβιτσιώτης: Σε καταληψίες δίνουν οι αλληλέγγυοι τα αγαθά των προσφύγων


  Στη Βουλή φέρνει  ΝΔ Μ.Βαρβιτσιώτης τις καταγγελίες ότι αγαθά που προορίζονται για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή στο Ελληνικό «δίνονται» από αλληλέγγυους στους καταληψίες των Εξαρχείων.
  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή και επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα,αναφέρει ότι η διαχείριση της κεντρικής αποθήκης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Ελληνικού -στην οποία και βρίσκονται άναρχα «στοιβαγμένοι» τόνοι αδιάθετου ανθρωπιστικού υλικού- έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα εξ ολοκλήρου στην επονομαζόμενη ΜΚΟ «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία», καθώς και σε κάποιους «Ισπανούς αλληλέγγυους».
  «Μάλιστα», τονίζει, «οι βασικοί αποδέκτες και ωφελούμενοι των συγκεκριμένων αγαθών δεν είναι σήμερα όσοι διαμένουν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, αλλά καταληψίες των Εξαρχείων, αλληλέγγυοι , δηλαδή,  που -με τη σειρά τους- έχουν καταλάβει παράνομα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια και φιλοξενούν πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας», καταλήγει συγκεκριμένα.

  Κλείνοντας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ ρωτά, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο Υπουργό για τον λόγο που παρεχώρησε τον έλεγχο μιας κρατικής δομής σε μία αγνώστου νομικής προελεύσεως και λοιπών στοιχείων «αυτο-οργανωμένη» πρωτοβουλία πολιτών, καθώς και για το αν υπάρχει σχεδιασμός για τη σύσταση ελεγκτικού μηχανισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί -έστω και καθυστερημένα-  ο έλεγχος στην ασυδοσία των ΜΚΟ.
  Πηγή: www.thetoc.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Βαρβιτσιώτης: Σε καταληψίες δίνουν οι αλληλέγγυοι τα αγαθά των προσφύγων Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top