• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 - 10:31 μ.μ.

  Αισιοδοξία στη Κύπρο: Ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ του 2,5 και 3% αναμένει το Υπουργείο Οικονομικών

  Ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας μεταξύ του 2,5 και 3% αναμένει για το 2017 το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για πρόσκαιρη ανάκαμψη, αλλά πραγματική αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας».

  Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 2,8%, η ανεργία μειώθηκε στο 13,3% και αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 2,7%.

  Ο Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ακόμη ότι, η Κύπρος πέτυχε ισοσκελισμένο δημοσιονομικό ισοζύγιο, παρά τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις τις οποίες παραχώρησε η κυβέρνηση. Απέδωσε, το γεγονός, στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

  Αναφορικά με τις προκλήσεις, τις οποίες επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κυπριακή οικονομία, ο υπουργός ανέφερε ότι περιλαμβάνονται και στις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τις παρακολουθεί στενά, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα επιβεβαιωθούν
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αισιοδοξία στη Κύπρο: Ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ του 2,5 και 3% αναμένει το Υπουργείο Οικονομικών Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top