• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  12 Ιανουαρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 12 Ιανουαρίου 2017 - 8:00 μ.μ.

  ΔΗΜΑΡ: «Iδιαίτερα θετική εξέλιξη» η σύμπραξη Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΚΙΔΗΣΟ


  Ως μια «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ την απόφαση για σύμπραξη Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ΚΙΔΗΣΟ μετά την σημερινή συνάντηση που είχαν η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου.

  Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σημερινή συνεδρίαση:

  Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την οποία και χαιρετίζουμε, καθώς υπάρχει η αναγκαιότητα ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου της κεντροαριστεράς σαφώς οριοθετημένου τόσο από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Η συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη με την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία όπως των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών, ενισχύει το εγχείρημά μας με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε προοδευτική κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά προς την κατεύθυνση ενότητας όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.

  Κυπριακό

  Είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η κατάθεση για πρώτη φορά χαρτών με στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Απαιτείται μία δίκαιη και βιώσιμη λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ για να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα και δημιουργούνται συνθήκες de facto διχοτόμησης. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση επίτευξης ενός συμβιβασμού και μίας λύσης που θα μπορέσει να γίνει αποδεκτή από τον Κυπριακό λαό. Η χώρα μας δεν πρέπει να πάει πιο πίσω σε σχέση με ότι συμφωνήσει η Κύπρος καθώς σταθερή μας θέση είναι ότι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει».

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΔΗΜΑΡ: «Iδιαίτερα θετική εξέλιξη» η σύμπραξη Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΚΙΔΗΣΟ Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top