• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  13 Ιανουαρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 13 Ιανουαρίου 2017 - 10:07 μ.μ.

  Παγκόσμιος συναγερμός: Θανατηφόρος ιός ανθεκτικός σε όλα τα αντιβιοτικά

  Παρά το γεγονός ότι της χορηγήθηκαν 26 διαφορετικά αντιβιοτικά, μια γυναίκα από το Ρίνο της Νεβάδα πέθανε από μη ιάσιμη μόλυνση, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) στις ΗΠΑ. 
  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAT, εκπρόσωπος του CDC δήλωσε ότι «δοκιμάστηκε κάθε αντιβιοτικό που υπάρχει στις ΗΠΑ και κανένα δεν λειτούργησε κατά του ιού», ενώ καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα εξέφρασε την άποψή ότι «αυτό είναι ένα σημάδι για άσχημα πράγματα που έρχονται.
  Το ζήτημα της ανθεκτικότητας που αναπτύσσουν στα αντιβιοτικά διάφοροι μολυσματικοί παράγοντες, αποτελεί έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος προσπαθεί να λειτουργήσει κυρίως αποτρεπτικά, ζητώντας από ασθενείς να δίνουν πληροφορίες σχετικά με το πού έχουν ταξιδέψει κι αν έχουν νοσηλευτεί σε άλλες χώρες.
   Το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν διάφορα βακτήρια, τα οποία έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα σε μια ευρεία γκάμα αντιβιοτικών και τα οποία, υπάρχει κίνδυνος να επεκτείνουν την ανθεκτικότητα αυτή και σε άλλα παθογόνα.
  Ο εκπρόσωπος του CDC παραδέχθηκε ότι είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το φαινόμενο των «υπερ-παθογόνων», καθώς η καταπολέμηση των μολυσματικών παραγόντων στηρίζεται σε διαρκώς ισχυρότερα αντιβιοτικά και το γεγονός ότι υπάρχουν παθογόνα που… δεν μασάν σε αυτά προκαλεί ακόμα και φόβο.
  Η επιστημονική κοινότητα, μάλιστα, τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη και συντονισμένη διεθνής προσπάθεια  -μιλούν για «επιθετικό πρόγραμμα»- προκειμένου ο κίνδυνος των «υπερ-παθογόνων» να αντιμετωπιστεί προτού γιγαντωθεί.
  topontiki.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Παγκόσμιος συναγερμός: Θανατηφόρος ιός ανθεκτικός σε όλα τα αντιβιοτικά Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top