• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  11 Ιανουαρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 11 Ιανουαρίου 2017 - 7:15 μ.μ.

  Το 28,2% των εδαφών δίνουν οι Ελληνοκύπριοι - Το 29,2% ζητούν οι Τουρκοκύπριοι  Στο θέμα των χαρτών βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί στην Ελβετία για το Κυπριακό. Υπάρχουν ακόμα οι εκκρεμότητες για τη διακυβέρνηση, η ΕΕ, η οικονομία, το περιουσιακό, η χρηματοδότηση και η εφαρμογή της λύσης στην Κύπρο.  Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει προτείνει η τουρκοκυπριακή να κρατήσει το 28,2% των εδαφών, ποσοστό χαμηλότερο κατά 0,5% από αυτό που προνοούσε το Σχέδιο Ανάν.
  Παράλληλα, προτείνεται η Κυθραία, η Μόρφου, Γαϊδούρα, η Αχερίτου και μεγάλο μέρος της Αμμοχώστου τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, Αντίθετα η Λεύκα παραμένει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ωστόσο προτείνεται όπως η Άσσια, η Βατυλή και η Κοντέα τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως επίσης η ελληνοκυπριακή συνιστώσα Πολιτεία να ελέγχει το 50,4% της ακτογραμμής και η τουρκοκυπριακή το 49,6%.
  Από την πλευρά της η τουρκοκυπριακή πλευρά αντιιπροτείνει χάρτη με 29,2% εδάφους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν περιλαμβάνεται ή όχι η Μόρφου.
  Επίσης, στον χάρτη της ελληνοκυπριακής αντιπροσωπείας περιλαμβάνεται αριθμός επιστροφής περίπου 90.000 προσφύγων. Τον χάρτη της ελληνοκυπριακής πλευράς παρουσίασε το πρωί ο Λειτουργός του Κτηματολογίου κ. Χατζηράφτης στους ελληνοκύπριους πολιτικούς αρχηγούς.
  Ο χάρτης που προτείνει η ελληνοτουρκική πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης:

   

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Το 28,2% των εδαφών δίνουν οι Ελληνοκύπριοι - Το 29,2% ζητούν οι Τουρκοκύπριοι Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top