• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  1 Δεκεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, 1 Δεκεμβρίου 2016 - 4:14 μ.μ.

  Κύπρος: Αποζημίωση 600.000 ευρώ για τα δίδυμα αδέρφια που σκοτώθηκαν στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης


  Αποζημίωση ύψους εξακοσίων χιλιάδων ευρώ επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λάρνακας για δύο από τα θύματα της πολύνεκρης έκρηξης στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, κοντά στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου, 2011.
  Το δικαστήριο καθόρισε αποζημίωση τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για κάθε ένα από τα δίδυμα αδέρφια, Μίλτο και Χρίστο Χριστοφόρου, τα οποία ήταν ανάμεσα στα 13 θύματα της έκρηξης κατασχεθέντων εκρηκτικών από το Ιράν, που προορίζονταν για τη Συρία.
  Τα δύο δίδυμα αδέλφια που υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία, είχαν επιφορτισθεί με την κατάβρεξη εμπορευματοκιβωτίου, ένα από τα 99 που είχαν στοιβαχθεί στη βάση, στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά.
  Όπως έχει προκύψει από τις ανακρίσεις, κανένας αρμόδιος δεν είχε προειδοποιήσει είτε τους πυροσβέστες είτε το προσωπικό της βάσης ότι υπήρχε κίνδυνος έκρηξης.
  Το κράτος κατέβαλε ανάλογες αποζημιώσεις με αυτές που επιδίκασε το δικαστήριο στους συγγενείς άλλων θυμάτων της έκρηξης.
  Υπενθυμίζεται ότι από τη τρομερή έκρηξη 500 τόνων εκρηκτικών καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς οι καινούργιες εγκαταστάσεις του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού, μερικές από τις οποίες δεν είχαν τεθεί καν σε λειτουργία.
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Κύπρος: Αποζημίωση 600.000 ευρώ για τα δίδυμα αδέρφια που σκοτώθηκαν στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top