• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 - 1:08 μ.μ.

  Τζανακόπουλος: Θα κλείσουμε τη β΄ αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις στα εργασιακά

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη β' αξιολόγηση, δήλωσε, «To ΔΝΤ επιμένει για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που πιστεύουμε ότι δεν θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας»  ενώ συμπλήρωσε:
  «Θα περάσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά».
  Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως πρωτίστως η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναφέρει το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων και να ξεκαθαρίσει αν το ΔΝΤ θέλει να είναι μέσα στο πρόγραμμα ή εκτός και με ποιον τρόπο θα συμμετάσχει.
  Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο υπογράμμισε, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να μην θέτει ακραίους όρους συμμετέχοντας στο πρόγραμμα.
  Ο ίδιος επισήμανε πως επιδίωξη είναι, στο eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να έχει κλείσει η αξιολόγηση και να έχουν τεθεί εγγυήσεις για το χρονοδιάγραμμα ρύθμισης του χρέους.
  Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σόιμπλε τόνισε πως πρόκειται για γνωστές θέσεις του από το 2010, αλλά, εκτίμησε, ότι έχει πλέον αλλάξει το κλίμα καθώς «τα έχει βάλει με όλη την Ευρώπη και ακόμη με τον πρόεδρο Ομπάμα».
  «Η ρύθμιση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές σημαίνει ότι θα υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στους πολίτες. Είναι ξεκάθαρο πως είναι το πρώτο βήμα για να χαλαρώσει το καθεστώς επιτροπείας» κατέστησε σαφές ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.
  Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ ότι «ζητεί εκλογές γιατί θέλει να αποτύχει η διαπραγμάτευση, να έλθει η ίδια και να φέρει ένα σκληρό μνημόνιο ως αντιστάθμισμα για την ελάφρυνση του χρέους».
  Υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στις πολιτικές λιτότητας και μιλά για φοροελαφρύνσεις, αλλά για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έχει μιλήσει για success story αφού γνωρίζει ότι υπάρχουν βαθιά προβλήματα στην κοινωνία τα οποία προσπαθεί να περιορίσει και αναζητά τρόπους να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
  Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η πρόσβαση στην περίθαλψη για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες.
  Ο ίδιος συμπλήρωσε, τέλος, πως ήδη η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έχει μειώσει την ανεργία κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες και θα μειωθεί περαιτέρω το 2017.
  madata.gr
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τζανακόπουλος: Θα κλείσουμε τη β΄ αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις στα εργασιακά Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top