• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 - 8:26 π.μ.

  Τι κι αν κάνει κρύο ήδη; To επίδομα θέρμανσης από τον Φεβρουάριο και αν...

  Ενώ, δηλαδή, το κρύο είναι τσουχτερό και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αυξημένες κατά 7-10 λεπτά το λίτρο σε σχέση με την προηγούμενη χειμερινή περίοδο, το ΥΠΟΙΚ ακόμα δεν έχει καταλήξει στην οριστικοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ώστε να ενισχυθούν οι κάτοικοι ορεινών και άλλων περιοχών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

  Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος ακόμα, όμως, και αν λυθούν αυτά τα προβλήματα και εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση, ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι να υποβληθούν οι αιτήσεις, να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους, να εγκριθούν οι πληρωμές και να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων υπολογίζεται σε δύο μήνες.

  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2017, προς το τέλος δηλαδή του χειμώνα.

  Σημειώνεται ότι το επικρατέστερο σενάριο για τη χορήγηση του επιδόματος θέλει τη θεσμοθέτηση δικαιότερων γεωγραφικών κριτηρίων χωρις μετακινήσεις ολόκληρων νομών σε πιο «ψυχρές» γεωγραφικές ζώνες ώστε οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών πολλών νομών να λάμβάνουν μεγαλυτερα επιδόματα από τους κατοίκους πεδινών περιοχών των ίδιων νομών.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τι κι αν κάνει κρύο ήδη; To επίδομα θέρμανσης από τον Φεβρουάριο και αν... Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top