• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 - 8:30 π.μ.

  Ρωσία: Αναβαθμίζονται 3.000 T-80 μετά από εντολή του Βλ. Πούτιν - Θα ενταχθούν μέσα στο 2017

  Μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν το Κρεμλίνο αποφάσισε την αναβάθμιση και επανεργοποίηση τουλάχιστον 3.000 αρμάτων μάχης τύπου T-80 τα οποία είχαν παραχθεί την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.
  Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η πρώτη παρτίδα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αναβάθμισης και σύντομα θα είναι σε θέση να ενεργοποιηθούν και να ενταχθούν στο στράτευμα, «πιθανότατα μέσα στο 2017», όπως διευκρινίστηκε.
  Τα 3.000 άρματα μάχης θα φέρουν το οπλικό σύστημα των διαδόχων τους, Τ-90, καθώς και νέα γεννήτρια ενέργειας, ενώ θα ενισχυθούν με νέα θωράκιση κατά των εκρηκτικών. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα συγκεκριμένα άρματα μάχης θα είναι διαθέσιμα για την Αρκτική, τη Μέση Ανατολή και τη Σιβηρία.
  Στόχος είναι να «γεφυρώσουν» το διάστημα που απαιτείται για την παραγωγή των νέων υπερσύγχρονων αρμάτων μάχης, τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο σχεδιασμού και δοκιμών και σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή τους.
  Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βρετανία, το νέο τύπου ρωσικό άρμα μάχης Τ-14, έχει προκαλέσει την ανησυχία της βρετανικής αντικατασκοπείας, η οποία έχει παραδώσει την έκθεσή της στην κυβέρνηση, ζητώντας να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο τύπου άρμα είναι πιο ελαφρύ, σαφώς πιο γρήγορο και πιο «αόρατο» από οποιοδήποτε αντίστοιχο όπλο των Δυτικών χωρών, ενώ φέρουν το ίδιο ραντάρ με εκείνο των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. Βάσει του προγράμματος που έχει καθορίσει το Κρεμλίνο, η παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2018 και η πρώτη παρτίδα θα αφορά 120 άρματα.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ρωσία: Αναβαθμίζονται 3.000 T-80 μετά από εντολή του Βλ. Πούτιν - Θα ενταχθούν μέσα στο 2017 Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top