• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 - 4:12 μ.μ.

  Προσάρτηση των κατεχομένων προτείνει σύμβουλος του Ερντογάν

  Την ώρα που το Κυπριακό κινείται πάλι επί ξηρού ακμής  με ευθύνη της 'Αγκυρας στενός  συνεργάτης και σύμβουλος του Ρετζέπ Ερντογάν προτείνει  την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. Ωστόσο ο ίδιος προβάλει και τον ισχυρισμό ότι το βράδυ  της 15ης Ιουλίου - κατά το πραξικόπημα - στην βρετανική βάση στην Κύπρο και σε αεροπλανοφόρα υπήρχε κινητικότητα για  ενδεχόμενη ...εισβολή στην Τουρκία. Το σκεπτικό του πάντως για τη μη λύση του Κυπριακού και της προσάρτησης των κατεχομένων είναι ότι εκεί που τώρα μπορεί να μπει με την ταυτότητα του ( δηλ στα κετεχόμενα) θα χρειάζεται άδεια Σένγκεν.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής ο Γιγίτ Μπουλούτ, μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό ενημερωτικό κανάλι A Haber στις 20 Νοεμβρίου, είπε:  
  «Στην ΤΔΒΚ επιχειρούν να κλείσουν το θρησκευτικό λύκειο. Με ποιου την καθοδήγηση; Του Άγγλου. Ακόμη (σήμερα) οι Άγγλοι επιχειρούν να ελέγξουν την «ΤΔΒΚ». Να πω και κάτι ακόμη ξεκάθαρα. (Κάποιοι προτείνουν) οι συνομιλίες να συνεχιστούν, το νησί να ενωθεί, να γίνει ένα κομμάτι. Θέλω να τους ρωτήσω το εξής: (Από τώρα και στο εξής) σε ένα μέρος που μέχρι σήμερα επισκεπτόμουν με την ταυτότητα μου (στο μέλλον) θα πρέπει να πηγαίνω με θεώρηση Schengen; (Σε περίπτωση λύσης) οι βρετανικές βάσεις θα παραμείνουν στην Κύπρο. Πρόκειται για δυο βάσεις που έχουν καθεστώς χώρας. Έχουν σημαία και θέση στο διεθνές δίκαιο.
  (Μετά την λύση) συζητείται η διατήρηση των βρετανικών βάσεων. Οι Άγγλοι κομάντος θα παραμείνουν στο νησί. Στις Βρετανικές Βάσεις την νύχτα της 15ης Ιουλίου υπήρχε κινητικότητα. Επίσης, κινητικότητα υπήρχε και στα αεροπλανοφόρα που βρισκόντουσαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Στον ασύρματο υπήρχε συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία. Κάποια μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν ανέμεναν σήματα. (Υπό αυτές τις συνθήκες) θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν; Πρόκειται για μια δολοφονία!
  Η επανένωση και παράδοση της Κύπρου στην Ε.Ε. σηματοδοτεί τη δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία. Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της (με το υφιστάμενο καθεστώς) τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της. Σε αυτό το νησί εμείς παρέχουμε νερό και ηλεκτρικό. Η οικονομία (της ΤΔΒΚ) οργανώνεται στην Τουρκία. Υπό αυτές τις συνθήκες κάποιοι ακόμη προπαγανδίζουν για λογαριασμό της Αγγλίας και της Ε.Ε.»  
  Πηγή: www.thetoc.gr/
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Προσάρτηση των κατεχομένων προτείνει σύμβουλος του Ερντογάν Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top