• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 - 5:44 μ.μ.

  Τουρισμός: Σύγκλιση Τράπεζας της Ελλάδας και προβλέψεων Υπ.Τουρισμού - Αύξηση σε αφίξεις και έσοδα τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η ΤτΕ

  Αύξηση σε αφίξεις και έσοδα τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η ΤτΕ.


  Τα 2,3 δις ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον φετινό Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), σημειώνοντας άνοδο (+2,3%) για πρώτη φορά το 2016 σε σχέση με το 2015. Αύξηση που οφείλεται στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος), με τις πληρότητες του Σεπτεμβρίου να ανταγωνίζονται εκείνες του Αυγούστου. 

  Η ανοδική τάση στις τουριστικές εισπράξεις αναμένεται να συνεχιστεί και τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Χαρακτηριστικά, ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο καλύτερος Οκτώβριος όλων των εποχών, ενώ η αύξηση των αφίξεων από τις αραβικές χώρες (ΗΑΕ, Σαουδ.Αραβία, Λίβανος) και το Ισραήλ τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο αναμένεται να βρει το τέλος της χρονιάς στα έσοδα με θετικό πρόσημο, όπως αναμένουν στο Υπουργείο Τουρισμού.

  Άνοδο +13,7% παρουσίασαν όμως, και οι διεθνείς αφίξεις τον Σεπτέμβριο του 2016, κατά την ΤτΕ, αλλά παρόλ'αυτά σημειώνουν ακόμη μια φορά μεγάλη απόκλιση από τις ανακοινώσεις της ΥΠΑ, του ΣΕΤΕ και του ΕΟΤ, παρουσιάζοντας χαμηλότερες αφίξεις.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τουρισμός: Σύγκλιση Τράπεζας της Ελλάδας και προβλέψεων Υπ.Τουρισμού - Αύξηση σε αφίξεις και έσοδα τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η ΤτΕ Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top