• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 - 4:06 μ.μ.

  Μπλερ: Η διαδικασία του Brexit μπορεί να σταματήσει

  Η διαδικασία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να σταματήσει εάν ο Βρετανικός λαός αποφασίσει ότι το κόστος της εξόδου είναι πολύ μεγαλύτερο από το πιθανό όφελος, είπε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Μπλερ, σε μία συνέντευξη που προαναγγέλλει την επιστροφή του στην πολιτική, γράφει ο Guardian.
  Ο Μπλερ μιλώντας για το Brexit, είπε πως δεν προβλέπει ότι δεν θα γίνει, αλλά λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει. «Μπορεί η διαδικασία να σταματήσει εάν οι Βρετανοί αποφασίσουν ότι έχουν δει τι σημαίνει και δεν βγαίνει η ανάλυση κόστους-οφέλους» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
  Αυτή η στροφή μπορεί να ανακύψει με έναν ή δύο τρόπους και οι δύο όμως εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τη συμμετοχή στην κοινή αγορά. «Είτε μπορείς να καταφέρεις να έχεις τη μέγιστη πρόσβαση στην κοινή αγορά, και σε αυτή την περίπτωση θα καταλήξεις να αποδεχθείς τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μετανάστευση, την συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και την αποδοχή των αποφάσεων των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Τότε οι πολίτες μπορεί να πουν, για περίμενε, τότε γιατί φεύγουμε από την ΕΕ» είπε ο Μπλερ.
  «Ή εναλλακτικά θα βρεθείς εκτός κοινής αγοράς και οι οικονομικές επιπτώσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρές για όλους γιατί, πέρα από κάθε αμφιβολία, θα χρειαστούν χρόνια, μπορεί και μία δεκαετία για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές της οικονομικής δομής» είπε ο Μπλερ.
  Το Brexit είναι σα να αποδέχεσαι ότι θα αλλάξεις σπίτι, χωρίς καν να έχεις δει το νέο σου σπίτι είπε ο Μπλερ και πρόσθεσε ότι πρέπει οι πολίτες να το δουν πρακτικά και όχι ιδεολογικά.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Μπλερ: Η διαδικασία του Brexit μπορεί να σταματήσει Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top