• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 - 5:32 μ.μ.

  Μοσκοβισί: Οι μεταρρυθμίσεις ο μόνος δρόμος για την επιτυχία

  Στην ανάγκη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αναφέρθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως τόνισε μάλιστα ήρθε η στιγμή «να μιλήσουμε για το θέμα του χρέους».
  «Να μην θεωρούν πλέον οι Ευρωπαίοι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι το οποίο είναι συνώνυμο με μια τιμωρία και με μια αέναη λιτότητα. Γνωρίζω ότι αυτή η μάχη θα είναι δύσκολη, αλλά είναι μια μάχη την οποία επιθυμώ να συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις» είπε ο κ. Μοσκοβισί. Όπως πρόσθεσε, για αυτόν ακριβώς το λόγο το Grexit ήταν κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει από το μυαλό μας, κάτι το ιδιαίτερα επικίνδυνο.
  Αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης, σχολίασε ότι είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Είναι μια χώρα η οποία είναι έτοιμη τώρα ν’ αναπτυχθεί, να γνωρίσει πάλι ανάπτυξη, επενδύσεις, απασχόληση για όλους τους Έλληνες και ιδίως για τους νέους, οι οποίοι ξέρω πόσο πολύ αναμένουν κάτι τέτοιο. Θέλω, επίσης, να σας πω ότι μεταρρύθμιση ίσον επιτυχία. Είναι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία» σημείωσε.
  Σε ό,τι αφορά το χρέος εκτίμησε ότι εφόσον οι ελληνικές αρχές κάνουν όλα αυτά τα οποία οφείλουν να κάνουν, είναι αναμφισβήτητο ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους θα πράξουν τα δέοντα από την δική τους πλευρά.
  «Θέλω, λοιπόν, να πω σε όλους τους Έλληνες ότι τώρα έχει έρθει η στιγμή για να μιλήσουμε για το θέμα του χρέους. Είναι κάτι το οποίο θα έχω κι εγώ την ευκαιρία ν’ αναφέρω κατ’ ιδίαν στο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά.
  Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στο θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τονίζοντας τη σημασία της.
  Πρόσθεσε όμως ότι και το Ταμείο θα «πρέπει να έχει κατά νου τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που υπάρχουν σε κάποια ζητήματα. Για παράδειγμα το ζήτημα του κοινωνικού διάλογου».
  «Θα ήθελα να τονίσω ότι ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολύ περισσότερο ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν μέτρα τα οποία θα επιφέρουν πλήγμα ή θα καταστρέψουν ολωσδιόλου τον ευρωπαϊκό κοινωνικό διάλογο» είπε ο ευρωπαίος Επίτροπος.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Μοσκοβισί: Οι μεταρρυθμίσεις ο μόνος δρόμος για την επιτυχία Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top