• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 - 1:32 μ.μ.

  Υγεία: Τα "βρήκαν" Ξανθός - δανειστές για μειώσεις στις δαπάνες

  Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επαφή του Ανδρέα Ξανθού με τους εκπροσώπους των δανειστών το βράδυ της Κυριακής, κατά την οποία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε για  τον εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών, τον έλεγχο της ζήτησης φαρμάκων, εξετάσεων και θεραπευτικών πράξεων.

  Το υπουργείο Υγείας τόνισε ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν μέσω της ενσωμάτωσης πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την ενίσχυση της ικανότητας του δημοσίου τομέα να καλύπτει υγειονομικές ανάγκες και τη συμπληρωματική συνδρομή των ιδιωτών παρόχων και την κεντρικοποίηση των προμηθειών των δημόσιων νοσοκομείων.

  Επίσης, συζητήθηκε η σταδιακή εφαρμογή του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με βάση τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω μηχανισμού HTA (Health Technology Assessment), κριτηρίων εισόδου στη θετική λίστα των καινοτόμων φαρμάκων, διαπραγμάτευσης τιμών και αυξημένης διείσδυσης των γενόσημων.

  Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών στις βασικές κατευθύνσεις των μεταρρυθμίσεων του τομέα της υγείας με στόχο την καθολική, ισότιμη και αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών.

  Επιβεβαιώθηκαν, τέλος, τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση αυτών των μέτρων και στις επόμενες μέρες αναμένονται οι τελικές διατυπώσεις του κειμένου συμφωνίας, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ή αύξηση- σε σχέση με την αρχική μνημονιακή πρόβλεψη- του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2017 και του ορίου claw back για τα νοσοκομειακά φάρμακα.
  Πηγή: pagenews.gr
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Υγεία: Τα "βρήκαν" Ξανθός - δανειστές για μειώσεις στις δαπάνες Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top