• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 - 12:22 μ.μ.

  Η εξουσία ενώνει: Οι σχέσεις του Κυριάκου με τους πρώην προέδρους της ΝΔ

  Εσωκομματική νηνεμία επικρατεί στη Ν.Δ., παρά τις κατά καιρούς ενστάσεις που υπάρχουν για πτυχές της στρατηγικής της ηγεσίας του κόμματος, ενώ το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και η προοπτική της εξουσίας κλείνει παλιές πληγές.
  Το δημοσκοπικό προβάδισμα της Ν.Δ. λειτουργεί ευεργετικά για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δίνει μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι υπάρχει τακτική και σταθερή επικοινωνία με τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς και επί σειρά ετών προέδρους του κόμματος, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον έτερο πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
  Στην ηγεσία της Ν.Δ. μιλάνε για την στενή επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Κ. Καραμανλή αλλά και τις συχνές παρεμβάσεις του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή που επιχειρεί να εξουδετερώσει τα διάφορα δημοσιεύματα και συζητήσεις περί υπόγειων διαδρομών ΣΥΡΙΖΑ και καραμανλικών.
  Οι συχνές συναντήσεις, που είχαν το τελευταίο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, φαίνεται να έχουν αποδώσει τα μέγιστα και τα όποια «σημάδια» είχε αφήσει πίσω της η εσωκομματική διαδικασία έχουν διαλυθεί εντελώς, σύμφωνα με ανώτερα κομματικά στελέχη που είναι δίπλα στη σημερινή ηγεσία.
  Χαρακτηριστικές του κλίματος, είναι οι διαρροές από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, όπου ο Κ. Καραμανλής δίνει μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη της παρούσας ηγεσίας και ξεκαθαρίζει πως πρέπει όλοι να τον βοηθήσουν για να γίνει πρωθυπουργός.
  Ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός, αν και δεν κάνει δημόσιες παρεμβάσεις, παρίσταται σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις στέλνοντας με τον τρόπο αυτό το μήνυμα ότι η Ν.Δ. είναι το σπίτι του και καραμανλικές αναφορές εκτός Ν.Δ. δεν είναι νοητές. «Οι καραμανλήδες λειτουργούν παραταξιακά», όπως ανέφερε στενός συνεργάτης του.
  Σημαντικές για την ηγεσία της Ν.Δ. είναι οι εκτιμήσεις του πρώην πρωθυπουργού, ότι οι συνθήκες είναι μη-αναστρέψιμες για την κυβέρνηση και για το λόγο αυτό δεν απο 00004000 λείει πρόωρες εκλογές. Όπως ανέφερε πρόσφατα σε συνομιλητή του: «Όταν μια κυβέρνηση παίρνει την δημοσκοπική κατηφόρα, η πορεία είναι μη αναστρέψιμη».
  Ακόμα όμως πιο εμφατικές ήταν οι τοποθετήσεις του νεότερου Κ.Καραμανλή, του Βουλευτή Σερρών, ο οποίος μετέχει στο νέο σχήμα της κοινοβουλευτικής οργάνωσης έχοντας τον κρίσιμο τομέα των Υποδομών και Μεταφορών και έχει αναπτύξει πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο του κόμματος.
  Οι δύο άνδρες είχαν έρθει κοντά και στο πρόσφατο ταξίδι τους στις ΗΠΑ, όπου ο Κ. Καραμανλής είχε προετοιμάσει την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στο πανεπιστήμιο «Φλέτσερ», αλλά και σειρά επαφών με Αμερικανούς παράγοντες.
  Σε συνέντευξή του, την περασμένη εβδομάδα, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι η Ν.Δ. σήμερα βγάζει μια εικόνα σταθερότητας και σοβαρότητας. Είπε ακόμη, ότι οι εσωκομματικές ταμπέλες πρέπει να ξεπεραστούν και ότι όλοι πρέπει να κρίνονται από αυτά που κάνουν οι ίδιοι στην πολιτική, αλλά και πριν μπουν σε αυτήν.
  Όμως, το πολιτικό ενδιαφέρον ήταν η επιλογή του να είναι καυστικός στις εικαζόμενες σχέσεις Καραμανλή – Τσίπρα που διάφοροι συντηρούν για δικούς τους λόγους. Ο Κ. Καραμανλής είπε ότι αυτά ξεκίνησαν ως καφενειακή συνωμοσιολογία και δεν εκφράζουν τον  πρώην πρωθυπουργό. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι σε κομβικές στιγμές, όπως π.χ. στο περυσινό δημοψήφισμα, ο Κ. Καραμανλής έχει πάρει θέση απέναντι στον Αλ. Τσίπρα και ξεκαθάρισε ότι όποιοι επικαλούνται τον πρώην πρωθυπουργό εκφράζουν τον εαυτό τους και μόνο.  «Και με τον Καραμανλή και με τον Τσίπρα δεν γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.
  Πολύ καλές, όμως, είναι οι σχέσεις και με τον έτερο πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αντ. Σαμαρά, με τον οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης διατηρεί τακτική επικοινωνία και συζητούν για αρκετά θέματα.
  Είναι ενδεικτικό ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επικαλείται συχνά τα αποτελέσματα της περιόδου 2012 - 2014, συγκρίνοντας το πραγματικά ωφέλιμο για τη χώρα έργο εκείνης της εποχής, προστατεύοντας την υστεροφημία της πρωθυπουργίας του.
  Μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο Αντ. Σαμαράς προέβλεψε εξελίξεις και δεν απέκλεισε, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
  Την ίδια στιγμή, έχουν διαλυθεί –όπως λένε συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ- τα όποια σύννεφα υπήρχαν στις σχέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη και με τον Βαγγ. Μεϊμαράκη. Οι δύο άνδρες συνομιλούν τακτικά για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι επέλεξαν να εμφανιστούν μαζί στην κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η εξουσία ενώνει: Οι σχέσεις του Κυριάκου με τους πρώην προέδρους της ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top