• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016
    - Δημοσιεύτηκε, Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 - 7:00 π.μ.

    Γαλοπούλα με σαφράν και λαχανικά

    Υλικά,
    2 φιλέτα μπούτι γαλοπούλας κομμένα σε μπουκιές (1 ½ kg περίπου),
    1 φακελάκι σκόνη σαφράν,
    1 κ.σ. αλεύρι,
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο,
    80 ml λευκό κρασί,

    Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
    2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε σπιρτόξυλο
    1 μικρό φινόκιο κομμένο σε σπιρτόξυλο
    1 μεγάλο καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλο
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε σπιρτόξυλο
    1 stick σέλινο κομμένο σε σπιρτόξυλο
    60 ml Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
    Αλάτι-πιπέρι

    Υλικά για τον πουρέ καρότου (βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ)
    1 ½ kg καρότα βρασμένα
    2 κ.σ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο
    Αλάτι-πιπέρι
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο

    Εκτέλεση
    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το λεμόνι και το σαφράν. Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις χυλώσει η σάλτσα σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τον πουρέ καρότου.

    Πηγή : minervahorio.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γαλοπούλα με σαφράν και λαχανικά Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
    Scroll to Top