• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016
    - Δημοσιεύτηκε, Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 - 8:15 π.μ.

    Χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι

    Περιγραφή.

    Υπέροχο χταπόδι με μυρωδάτη σαλτσούλα και κοφτό μακαρονάκι! Απλά τέλειο!!!

    Τι χρειαζόμαστε:

    • χταπόδι 1 κιλό.
    • 1 μέτριο κρεμμύδι.
    • 3-4 σκελίδες σκόρδο.
    • μισή πράσινη πιπεριά.
    • αλάτι.
    • πιπέρι.
    • βασιλικός.
    • δάφνη.
    • κόκκινο κρασί.
    • σάλτσα ντομάτας.
    • ελαιόλαδο.
    • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

    Πώς το κάνουμε:

    Αρχικά πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Επειτα πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι μας (αφού έχουμε αφαιρέσει το μελάνι και όλα τα εντόσθια), αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι όπως θα δείτε στο βίντεο. Μετά το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει να κάψει ελάχιστο λάδι, ρίχνουμε το χταπόδι μας και το σωτάρουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να πάρει ένα κόκκινο χρώμα. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μαζεύουμε τα υγρά του σε ένα ποτήρι (θα τα ρίξουμε στη σάλτσα μας). Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι και τα μπαχαρικά μας. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και μόλις το κρασί σωθεί προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας. Οταν μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και τελειοποιούμε την σάλτσα μας. Βράζουμε τα μακαρόνια μας, σουρώνουμε και σερβίρουμε.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Προσέξτε το αλάτι δοκιμάζετε συχνά για να μην σας βγει αλμυρό το φαγητό, λόγω του ότι το χταπόδι πάντα είναι ήδη αλμυρό.
    Πηγή: www.sintagespareas.gr/
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
    Scroll to Top