• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 - 12:48 μ.μ.

  Με πανό «ΠΩΛΕΙΤΙΣΜΟΣ» οι Αρχαιολόγοι έξω από το υπ. Πολιτισμού [εικόνες]

  Εξω από το Υπουργείο Πολιτισμού βρίσκονται αυτή την ώρα οι υπάλληλοι του Συλλόγου Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της 24ωρης κινητοποίησής τους.
  Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, για την ψήφιση του σχεδίου νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις».
  Η απεργία, δηλώνει τη δυσαρέσκεια και την αντίθεση των αρχαιολόγων στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου και αποτελεί μέρος της προσπάθειάς τους να πετύχουν την τροποποίηση σημείων του.
  Μέλη του Συλλόγου βρίσκονται από νωρίς έξω από τι κτήριο της Μπουμπουλίνας με ευφάνταστο πανό που συνδυάζει το «Πωλείται» με τον «Πολιτισμό».

  Οπως έχει αναφέρει στις παρατηρήσεις του ο ΣΕΑ, το εν λόγω σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει την «εξαίρεση της αρχαιολογικής νομοθεσίας στο άρθρο 1 παρ. 3 όπου προβλέπεται η εξαίρεση της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας», κάτι που είναι «συνταγματικά επιβεβλημένο».
  «Αν δεν προστεθεί η αρχαιολογική εξαίρεση, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου τινάζει στον αέρα όλο το σύστημα προστασίας των αρχαιοτήτων», τονίζει ο ΣΕΑ.

  Παράλληλα, σήμερα, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει επίσης ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ ανακοίνωσε 4ωρη στάση εργασίας (11.00 με λήξη βάρδιας) και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.
  Πηγή: iefimerida.gr
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Με πανό «ΠΩΛΕΙΤΙΣΜΟΣ» οι Αρχαιολόγοι έξω από το υπ. Πολιτισμού [εικόνες] Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top