• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  25 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, 25 Νοεμβρίου 2016 - 8:14 μ.μ.

  Άμεση εκπομπή σήματος ζητάει η Alter Ego

  Η εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, Alter Ego, φέρεται να έχει ζητήσεις από τους αρμόδιους φορείς την να της επιτραπεί άμεσα η εκπομπή σήματος του νέου καναλιού, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή οι σταθμοί τηλεοπτικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου σταθμού.

  Πιο συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε το νόμο Παππά και μοιραία τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η Alte Ego φέρεται να έχει αποστείλει επιστολή με αποδέκτες τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αλλά και τις δύο ανεξάρτητες εμπλεκόμενες Αρχές, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με θέμα την εκπομπή του νέου καναλιού «One».

  Προκειμένου μάλιστα να αντιμετωπιστεί η άρνηση της Diega να συμβληθεί μαζί της ώστε να εκπέμψει άμεσα το πρόγραμμά του νέου καναλιού, η Alter Ego ζητάει και την παρέμβαση της ΕΕΤΤ, ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής για την λειτουργία του μονοπωλίου της Digea, η οποία της υπαγορεύει να συμβάλλεται με όλους τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου με ισοδύναμους όρους.

  Παράλληλα, η εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη φέρεται να έχει ζητήσει από την ΕΕΤΤ να λάβει την επιβεβαίωση του ΕΣΡ και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ότι βάσει του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος οι εκπεμπόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου, τουλάχιστον μέχρι την νέα νόμιμη διαδικασία αδειοδότησης.

  Αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, φαίνεται πως από πλευράς Μαρινάκη δεν υπάρχει διάθεση οπισθοχώρησης μετά την ακύρωση του νόμου Παππά, αλλά αντιθέτως έχει «δοθεί σήμα» να επισπευσθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου το νέο κανάλι να εκπέμψει το συντομότερο δυνατό. Ήδη μάλιστα τα στελέχη του «One» προχωρούν κανονικά το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του καναλιού αλλά και το νέο πρόγραμμα.

  Πηγή:sdna.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Άμεση εκπομπή σήματος ζητάει η Alter Ego Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top