• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 - 6:33 π.μ.

  Αλλάζει ριζικά η θητεία στον στρατό: Πού θα κατατάσσονται πλέον οι νεοσύλλεκτοι

  Πού θα κατατάσσονται πλέον οι νεοσύλλεκτοι στον στρατό;

  Εξοικονόμηση πόρων ο στόχος του Πάνου Καμμένου.

  Σε γενική αναδιοργάνωση του στρατού, με στόχο τον περιορισμό των δαπανών και την αξιοποίηση όσων δεν χρειάζονται από τους δήμους για άλλες δραστηριότητες, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, προχωρεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

  Σε πρώτο πλάνο είναι τα στρατόπεδα που μέχρι τώρα αποτελούν Κέντρα Κατάταξης και Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων.

  Όπως λειτουργούν σήμερα, νέοι με τόπο κατοικίας, π.χ., στην Καβάλα ή στις Σέρρες, που πρόκειται να καταταγούν, καλούνται να παρουσιαστούν σε στρατόπεδο της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έξοδα μετακίνησης, να είναι μακριά από την οικογένειά τους αλλά και ο αριθμός των νεοσύλλεκτων στα περιφερειακά στρατόπεδα να είναι πολύ μικρός.

  Η αλλαγή που έχει αποφασισθεί από τον υπουργό Άμυνας είναι ότι, π.χ., στην Ανατολική Μακεδονία θα κατατάσσονται οι νεοσύλλεκτοι που κατοικούν στους νομούς της περιοχής αυτής και θα εκπαιδεύεται πολλαπλάσιος αριθμός, με αποτέλεσμα το οικονομικό κόστος της εκπαίδευσης να είναι σημαντικά μικρότερο, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό που θα περισσεύει θα μετακινείται σε μονάδες με σημαντικές ελλείψεις.

  Ήδη, όπως μαθαίνουμε, έχει αρχίσει η υλοποίηση του σχεδιασμού.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αλλάζει ριζικά η θητεία στον στρατό: Πού θα κατατάσσονται πλέον οι νεοσύλλεκτοι Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top