• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016
  - Δημοσιεύτηκε, Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 - 8:22 π.μ.

  Μουζάλας: Αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα γίνουμε όπως το καλοκαίρι του 2015

  Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση εξέφρασε τον φόβο πως, αν καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό «θα γίνουμε όπως πέρσι το καλοκαίρι».
  Δήλωσε ανήσυχος για τη στάση μερίδας νησιωτών κατά των προσφύγων – μεταναστών, αποδίδοντας τις αντιδράσεις αυτές στην απόκρυψη των πραγματικών, όπως είπε, δεδομένων του προβλήματος εκ μέρους τοπικών παραγόντων και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  Τόνισε πως η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας δεν προβλέπει μεταφορά των hot spot στην ενδοχώρα και πως μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης, πιθανόν να οδηγούσε σε κατάρρευση της συμφωνίας.
  «Η κυβέρνηση έχει κύριο αίτημα, να μεταφέρουμε κόσμο απ' τα νησιά στην ενδοχώρα σε κλειστά κέντρα χ 00004000 ωρίς να παραβούμε τη συμφωνία» σημείωσε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε ότι η συμπολίτευση προτείνει τη βελτίωση των εγκαταστάσεων όπου διαμένουν πρόσφυγες.
  Στη συνέχεια υπερασπίστηκε την θέση της κυβέρνησης να συγκροτηθεί «ένας χώρος κράτησης εκείνων που κάνουν τα επεισόδια» στη Χίο, κάτι στο οποίο όμως, όπως σημείωσε, αντιτίθεται ο δήμος Χίου, η Εκκλησία και η αξιωματική αντιπολίτευση.
  Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως γίνεται κατάχρηση της διαδικασίας, καθώς όλοι αιτούνται άσυλο.
  «Έχουμε 13.000 αιτήσεις ασύλου στα νησιά, 50.000 αιτήσεις στην ενδοχώρα και κάνουν και προσφυγή. Έχουμε μία νέα υπηρεσία ασύλου που έχει τρία χρόνια ζωής στην Ελλάδα, όταν στη Γαλλία και στη Γερμανία οι αντίστοιχες υπηρεσίες έχουν 50 χρόνια ζωής. Από 200 άτομα φτάσαμε να την στελεχώνουν 700. Δεν ισχυρίζομαι πως η υπηρεσία ασύλου μας λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν μπορεί όμως να κάνουμε 2000 προσλήψεις αυτή τη στιγμή. Ο μηχανισμός θα καταπέσει», είπε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τη συνολική στάση της Ε.Ε.
  Για το τραγικό δυστύχημα στη Μόρια, κατά το οποίο μια 66χρονη γυναίκα και ένα μικρό παιδάκι έχασαν τη ζωή τους, ο κ. Μουζάλας είπε: «Είναι ένα τυχαίο γεγονός, έσκασε το γκαζάκι την ώρα που μαγείρευε μια γυναίκα, αλλά ακριβώς επειδή συνέβη στη Μόρια, για την κυβέρνηση εκ των πραγμάτων παύει να είναι ένα τυχαίο γεγονός, και είναι ένα γεγονός ευθύνης να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Απομονώνονται διάφορα πράγματα και δημιουργείται μια συγκεκριμένη εικόνα για όσα λέγονται. Θέλω να φτιάξω χώρο και λένε στους νησιώτες πως αυτό είναι πολλαπλασιασμός, πως φτιάχνουμε νέο Hot Spot. Τους ίδιους τους ανθρώπους τους μοιράζουμε σε δύο χώρους και φτιάχουμε ένα κέντρο κράτησης. Αυτό είναι ευταξία, είναι δημόσια τάξη, είναι ασφάλεια. Αρνούνται ποιοι;».
  Πηγή: iefimerida.gr
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Μουζάλας: Αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα γίνουμε όπως το καλοκαίρι του 2015 Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top